Normal_kind_lezen_leren_boek

Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar wordt voor het eerst een KinderNacht van de Poëzie georganiseerd. Op de middag voorafgaand aan de ‘grote’ Nacht van de Poëzie kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun ouders, familie en vriendjes in TivoliVredenburg komen luisteren naar griezelige gedichten en raadselachtige rijmpjes. Dit meldt Nacht van de Poëzie.

Tijdens de KinderNacht zullen bekende dichters zoals Diet Groothuis en Jaap Robben gedichten voorlezen en vertellen over hun grootste angsten. Ook laat kinderdichter Jacco Hage een zelfgeschreven gedicht horen. De middag wordt afgesloten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.
 
Tijdens de gedichten zullen tekenaars Flo de Goede en Ckoe live tekeningen toveren op een groot scherm. Voor muziek wordt gezorgd door saxofonist Christiaan van der Weij samen met het publiek. Ook wordt iedereen uitgedaagd om zelf een paar dichtregels te schrijven bij de cartoons die Flo en Ckoe op het scherm laten zien.
 
De Kindernacht wordt georganiseerd samen met DICHTER, het tijdschrift voor jeugdpoëzie van uitgeverij Plint en vindt plaats op zaterdag 16 september in Utrecht.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids