Normal_zon-licht-zonlicht-biologische_klok

Besteedt uw school aandacht aan de schadelijke gevolgen van de zon? Om kinderen op de basisschool op een vrolijke en bewuste manier bewust te maken van de zon, heeft KWF Kankerbestrijding het nieuwe lespakket 'Slim met de Zon' ontwikkeld. Dit meldt Gezonde School.

Dit lespakket sluit goed aan op het programma Gezonde School omdat het onderwerp Huid een belangrijk onderdeel is van het thema Fysieke Veiligheid binnen het primair onderwijs. Bescherming tegen de zon is belangrijk, voor nu én later. Kinderen zijn extra gevoelig voor de zon, want juist bij hen kunnen beschadigingen door uv-straling uit zonlicht gevolgen hebben: hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Doordat kinderen in de groei zijn, gaat celdeling bij hen snel. Zo snel, dat niet alle beschadigde huidcellen kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen. Dit zorgt voor een verhoogde kans op huidkanker op latere leeftijd.

Het lespakket 'Slim met de Zon' maakt kinderen bewust van de noodzaak zich goed tegen de zon te beschermen. De lessen zijn geschikt voor alle groepen van het basisonderwijs, voor onder- midden- en bovenbouw zijn er op maat gemaakte lessen. Zo maken kinderen in de onderbouw kennis met warmte, schaduw en zonverbranding, leren middenbouwleerlingen over de verschillende huidtypes en maken bovenbouwleerlingen de school 'zonproof'.

Bestel hier het gratis lespakket dat wordt aangeboden via KlasseTV.