Normal_saxofoon_muziek_instrument

Tijdens de muziekdag: DOOR! Zonder Grenzen 2017 vandaag maakte gedeputeerde Ger Koopmans  bekend dat de Provincie structureel blijft investeren in muziekonderwijs op school. Het resultaat is dat in 2017 31 nieuwe scholen kunnen starten met muziekonderwijs op school. Daarnaast lanceerde Koopmans een nieuw DOOR! initiatief: ‘Geef je instrument DOOR!’, een Limburgs instrumentendepot dat kinderen en scholen de mogelijkheid biedt een instrument te lenen en te bespelen. Dit meldt provincie Limburg.

Geef je instrument DOOR!, is ontstaan omdat scholen en muziekverenigingen over te weinig instrumenten beschikken. Daarom is besloten om samen met Adams muziekcentrale en met hulp van de Philharmonie Zuid-Nederland een Limburgs instrumentendepot op te richten. Het doel van het instrumentendepot is om kinderen en scholen de mogelijkheid te bieden een instrument te bespelen dat anders te duur zou zijn in aanschaf of huur.

Zowel individuele kinderen als een hele klas of school kan terecht bij het instrumentendepot. Om dit  instrumentendepot verder te vullen, spreekt de Gedeputeerde Cultuur iedereen aan die thuis nog een instrument heeft liggen dit te doneren aan Geef je instrument DOOR!. Bedrijven kunnen zich ook melden als sponsor van een aantal instrumenten. Een verbintenis van het bedrijfsleven is van groot belang voor het instrumentenfonds. Bedrijven maken door donatie het mede mogelijk dat honderden kinderen in aanraking komen met muziek.

Vandaag vond de DOOR! muziekdag plaats. De dag stond in het teken van het masterplan Muziekonderwijs DOOR!, vol met workshops voor groeps- en vakleerkrachten, beleidsmakers in het culturele muziek en onderwijsveld en medewerkers van kunstencentra en poppodia. Het doel was te inspireren en de deelnemers op hun eigen manier bij te laten dragen aan DOOR!, en aan structureel en beter muziekonderwijs in het basis en voortgezet onderwijs. De Philharmonie Zuid-Nederland gaf een bijzonder schoolconcert samen met 328 kinderen van DOOR!-scholen en 81 studenten van de Nieuwste Pabo in Sittard-Geleen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids