Normal_normal_muziek_kinderen_didgeridoo_muziekinstrument

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft aan 60 scholen in de provincie Friesland een subsidie toegekend voor muziekonderwijs. Samen met honderden andere scholen in het hele land besteden de Friese scholen dankzij die bijdrage vanaf volgend schooljaar meer aandacht aan muzieklessen in de klas. Dat meldt RTV Noordoost Friesland.

De subsidie is bedoeld voor de komende drie jaar. Om het muziekonderwijs te verbeteren wordt er onder meer samengewerkt met partijen uit het muziekveld. Minister Bussemaker van Onderwijs is groot voorstander van muziekonderwijs. Zij hoopt dat muziek in 2020 weer standaard is opgenomen in het lesprogramma van basisscholen.

Tot april van dit jaar konden scholen zich aanmelden voor de tweede ronde van de Impuls muziekonderwijs. Hiervoor meldden zich meer scholen aan dan bij de eerste ronde. Per ronde kunnen ongeveer 500 scholen een subsidie krijgen. De twee rondes samen hebben in de provincie Friesland al gezorgd voor een totaal van 111 scholen die subsidie voor muziekonderwijs ontvangen. Landelijk zijn dat er nu ongeveer duizend.  

Minister Bussemaker gaf de opdracht voor de Impuls muziekonderwijs, die onderdeel is van de landelijke beweging Méér Muziek in de Klas. De samenwerkingsverband tussen het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en de stichting Méér Muziek in de Klas doen er alles aan om scholen enthousiast te maken voor muziek. Tot nu toe lijkt dat goed te lukken. De volgende ronde voor de aanvraag van subsidie start begin oktober van dit jaar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids