De Vijf Hoeven is de sportiefste basisschool van Nederland 2017, foto: Hans Dijkhoff

De Vijf Hoeven uit Tilburg mag zich de 'Sportiefste basisschool van Nederland' noemen. Acht basisscholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees de Vijf Hoeven uiteindelijk als winnaar aan. Zij ontving een waardecheque van 2000  euro en mag meedoen aan het Zapp Sport tv-programma ‘The Battle’. De andere zeven genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van 1000 euro. Dit meldt KVLO.

Uit het juryrapport blijkt dat de school De Vijf Hoeven sport, bewegen en gezonde leefstijl in haar DNA heeft verweven. Zij draagt dit niet alleen uit in de dagelijkse beweegmomenten voor iedere leerling, maar ook met een duidelijke schoolbrede visie op sport, bewegen en gezonde leefstijl. Daarin is bewegingsonderwijs als leervak geïntegreerd maar is bewegen voor, binnen en rondom de school niet meer weg te denken. De jury is onder  de indruk van de vele initiatieven die zijn ontplooid om bewegen nog breder te integreren in en om de school.

De directeur van de Vijf Hoeven is vol trots en vindt deze prijs een goede stimulans om kinderen plezier te laten hebben, krijgen en behouden in bewegen in de school en in de omgeving.

De prijs voor beste podiumpresentatie is gewonnen door Brede School de Hatert uit Nijmegen. Zij ontving een waardecheque van 1000 euro beschikbaar gesteld door gymspullen.nu. Zij lieten in hun presentatie de kracht van onderlinge samenwerking uitstekend zien. De leerlingen brachten deze boodschap met veel enthousiasme.

De verkiezing werd wederom georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen en de gemeente Nijmegen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids