Logo_schooltv__logo__ntr

De afgelopen maand heeft het NTR-programma SchoolTV meer dan een miljoen kijkers getrokken. Zo’n hoog aantal bezoekers heeft het online platform nog nooit behaald. Dat meldt Marketing Tribune.

SchoolTV wordt vaak in de klas bekeken, zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs. Het platform telt inmiddels meer dan 10.000 gratis educatieve video’s. De meeste kijkers worden onder andere getrokken met Snapje?, waarin leerlingen door middel van kleine hacks de basisregels van taal en rekenen beter leren onthouden. Ook Clipphanger doet het goed wat betreft de kijkersaantallen. In deze korte animaties worden prikkelende leervragen op een toegankelijke manier beantwoord.

Daarnaast biedt SchoolTV een zestal interactieve videotours aan, waarin een kijkje wordt genomen in het Rijksmuseum, het menselijk lichaam, het zonnestelsel, de Tweede Kamer, de aarde en de maan en het Nederlands werelderfgoed. De bedoeling is dat deze videotours de komende tijd worden uitgebreid met meer onderwerpen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids