Logo_logo_schoolweek-web-logo

Van 20 tot en met 24 maart 2017 is de jaarlijkse School!Week, de week waarin de openbare en algemeen toegankelijke scholen in heel Nederland op basis van hun kernwaarden laten zien waar zij voor staan. Het thema van dit jaar is: Welkom op mijn school!. Dit meldt VOS/ABB.

De School!Week is een jaarlijks terugkerend initiatief waarmee het unieke karakter en de kernwaarden van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs onder de aandacht gebracht worden. Het motto van de School!Week is Ik ben welkom!. Onder het thema Welkom op mijn school! Organiseren scholen door het hele land tijdens deze week activiteiten om de nadruk te leggen op het positieve imago en de noodzakelijke maatschappelijke taken van het openbaar onderwijs in Nederland. 
 
Daarnaast organiseert Unicef in de School!Week het Kinderrechten Filmfestival. Openbare scholen kunnen hiervoor filmpjes insturen. De winnende film krijgt een remake door een professionele filmploeg en gaat door naar de landelijke finale. Het filmproject is goed te combineren met taal, mediawijsheid en burgerschap. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids