Normal_lezen__leesvaardigheid__kind__taal__boek__taalvaardigheid

Gisteren zijn de nieuwe leden voor de Senaat van de Nederlandse Kinderjury geïnstalleerd. Hun favoriete kinderboekenauteur verraste hen in de klas met het goede nieuws. Zij mogen zich nu Senaatslid van de Nederlandse Kinderjury noemen. Dit meldt Kinderjury.nl.

Yassir Ibrahimi (Noord-Holland), Jasmijn Vishnudatt (Zuid-Holland), Ole Visser (Utrecht), Gijs van Weelden (Flevoland), Giada Engelen (Gelderland), Lieve Bunt (Overijssel), Amal Indarto (Noord-Brabant), Thijmen Creuwels (Limburg), Puk Kuiper (Zeeland), Ido Kootstra (Groningen), Kaj Lucca Gerbrandy (Friesland) en Sofie ten Berge (Drenthe) zijn de nieuwe Senaatsleden van de Nederlandse Kinderjury. 
 
De Senaatsleden werden vandaag geïnstalleerd in hun eigen klas op school door de kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld, Jowi Schmitz, Reggie Naus, Anke Kranendonk, Evelien van Dort Marloes Morshuis, Lizzy van Pelt, Li Léfebure, Gerard van Gemert, Tjibbe Veldkamp, Dolf Verroen en Pieter Koolwijk. Met de installatie van de Senaat is de stemperiode van de Nederlandse Kinderjury geopend. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen tot en met woensdag 19 april stemmen op hun favoriete boeken van het afgelopen jaar. 
 
De Senaat is een speciale jury van twaalf kinderen, één uit elke provincie. De Senaat werft stemmen, schrijft een blog en leest de vijf meest populaire boeken waarop gestemd is tijdens de Nederlandse Kinderjury. Zelf kiest de Senaat ook het beste boek van het jaar uit. Dit boek wint de Pluim van de Senaat. Daarnaast mag de Senaat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitreiken op zondag 11 juni 2017 op de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids