Logo_logo_nationale_buitenlesdag

Op 11 april is het Nationale Buitenlesdag. Op deze dag, een initiatief van Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), geven leraren in het hele land les aan hun klas in de open lucht. Al 368 scholen hebben zich aangemeld om mee te doen. Scholen die zich aanmelden krijgen een gratis Buitenlesbundel. Dit meldt PO-Raad.

Buiten lesgeven is niet alleen maar leuk, het bevordert ook de leerprestaties van kinderen. Veel leerkrachten zouden daarom wel vaker in de buitenlucht les willen geven. Toch gebeurt het maar zelden, zo blijkt uit een peiling onder docenten van DUO Onderwijsonderzoek. Voor de meeste leraren is het gebrek aan buitenlesmateriaal de reden dat zij veel minder vaak buiten lesgeven dan ze zouden willen.

Stichting Jantje Beton en het IVN willen scholen en docenten daarom een handje helpen met het gratis digitale boek de Buitenlesbundel waarin lessen en lesideeën staan. Elke school die zich aanmeldt via www.buitenlesdag.nl ontvangt de bundel. Scholen die meedoen aan de Nationale Buitenlesdag geven minimaal één les aan één klas buiten. Meer informatie op www.buitenlesdag.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids