Normal_ipad__tablet__onderwijs__docent__leerling__uitleg__ipad_onderwijs__digitaal

Steeds meer kinderen krijgen privélessen van dure privédocenten. Veel reguliere docenten maken zich hierover zorgen. Zij zijn bang dat de privélessen zorgen voor een vergroting van de kansenongelijkheid in het onderwijs. Dit blijkt uit onderzoek van vakbond CNV, meldt RTL Nieuws.  

CNV deed onderzoek onder bijna 5800 leerkrachten. 85 procent van hen gaf aan zich zorgen te maken over de opkomst van privélessen en de gevolgen voor de leerlingen, volgens De Telegraaf. Omdat deze lessen zo prijzig zijn, kunnen alleen welgestelde leerlingen profiteren van een privédocent. Ondernemers noemen prijzen van zo'n 20 tot 30 euro per uur, maar een les van 70 euro per uur kan ook voorkomen.
 
In het onderzoek geven de leraren ook aan dat de keuze voor privéles een logische stap is sinds de invoering van passend onderwijs. Zelf vinden ze dat de leerlingen meer tijd en aandacht verdienen dan zij in de klas kunnen geven. Dat komt met name door de te grote klassen en het naar verhouding grote aantal leerlingen dat meer begeleiding nodig heeft. 
 
CNV zal de resultaten van het onderzoek deze week aan de Tweede Kamer overhandigen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids