Normal_klas__kinderen__po__so__groep__jongens__ict__laptop__tablet

Op 19 januari presenteert de PO-Raad in samenwerking met diverse andere partijen het manifest 'Nú investeren in onderwijs van morgen'. Onderwijs, ouders en marktpartijen maken zich daarin samen sterk om te zorgen voor een goede inzet van ict in het funderend onderwijs. Daarmee kunnen we leerlingen meer onderwijs op maat bieden, voorkomen we een digitale kloof in de maatschappij, en kunnen we de administratieve werklast voor leraren verminderen. Dat meldt de PO-Raad.

In de verkiezingsprogramma's van veel politieke partijen ontbreekt aandacht voor dit belangrijke thema. Met een nieuw kabinet op komst, kan dat grote gevolgen hebben. Als we niet nu investeren, lopen onze leerlingen achterstanden op en missen zij later aansluiting op de arbeidsmarkt, stellen de betrokken partijen.

Tijdens de presentatie van het manifest debatteren de organisaties hierover met Kamerleden en deskundigen. De negenjarige Guido Sibering zal het manifest aanbieden. Sibering werd geboren zonder linkerhand. Hij regelde zelf dat zijn eigen prothese werd ge3D-print. Een mooi voorbeeld van hoe kinderen al op jonge leeftijd bezig zijn met innovatie en ict.

De organisaties die het manifest donderdag ondertekenen zijn: PO-Raad, VO-raad, AVS, GEU, Kennisnet, Ouders & Onderwijs, de Rolf groep, Heutink, Heutink ICT, BaB, VDOD en FvOv.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids