Normal_kind_eten__lunch__gezond__fruit

Het EU-schoolfruit- en groenteprogramma 2016-2017 is van start. 2.600 basisscholen ontvangen 20 weken lang voor elk kind 3 stuks gratis groente of fruit. Tevens doen 75 scholen van het Voortgezet Onderwijs mee, waarbij de klassen 1 en 2 schoolfruit krijgen. Dat meldt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

In totaal ontvangen 476.228 kinderen schoolfruit. Alle scholen die zich hebben ingeschreven kunnen dit jaar meedoen omdat er voldoende budget beschikbaar is. Er was geen loting nodig. Nederland doet dit jaar voor het achtste jaar mee aan de Europese schoolfruitregeling.

Veel scholen maken van de start van de schoolfruitleveringen een feestelijke activiteit. Zo worden de kinderen op een leuke manier gestimuleerd om meer groenten en fruit te eten. Daarnaast kunnen de kinderen kennis opdoen over groenten en fruit door schoolfruitlesmateriaal en digibordlessen.

De erkende schoolfruitleveranciers 2016-2017 zijn Freshweb.nl, Fruitbedrijf Halm, Halm Schoolfruit, HealthyQ, I&L Logistiek en Vitamine & Zo. Naast de financiële bijdrage vanuit de EU zorgen zij voor de private bijdrage.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de schoolfruitregeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit – Wageningen University & Research verzorgt de communicatie naar de scholen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids