Turkse minister van onderwijs doet kennis op over ons groene onderwijs

De Turkse minister van Onderwijs Mahmut Özer heeft samen met de Turkse vice-minister van Onderwijs, het Turkse consulaat en betrokkenen van het mbo-onderwijs in Turkije, een bezoek gebracht aan het World Horti Centre in Naaldwijk. Ook de voorzitter van de MBO Raad, Adnan Tekin, was aanwezig. Dat meldt het AD. 

De Turkse minister wilde meer weten over de manier waarop het groene onderwijs bij Lentiz wordt georganiseerd. Ook wou hij meer weten over de samenwerking in Nederland tussen de overheid, bedrijven en het onderwijs. 

Practor 

Na het bezoek van de delegatie aan het World Hoti Centre vertrokken ze naar Duijvestijn Tomaten. Ted Duijvestijn is namelijk practor van Lentiz, dat wil zeggen dat hij de spil is in het netwerk glastuinbedrijven, docent-onderzoekers en mbo-studenten. Onderzoeksvragen en stageopdrachten van bedrijven worden dankzij de practor in de lessen en projecten geïntegreerd. 

Productie van groente en fruit 

Turkije staat in de top vijf als het gaat om de productie van fruit en groenten wereldwijd. Minister van Onderwijs Mahmut Özer wil met zijn bezoek aan Lentiz en Wageningen University wat leren over het groene onderwijs van Nederland. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk