Normal_normal_kind_bak_geld

SNS Bank-directeur Maurice Oostendorp gaf op donderdag 27 oktober gastles op een basisschool om leerlingen kennis te laten maken met geld. Oostendorp deed dit in het kader van Eurowijs Dag, een initiatief van de bank. Eurowijs ontwikkelt en verspreidt gratis lesmateriaal in het basisonderwijs. Dat meldt Banken.nl.

Met Eurowijs wil de SNS Bank basisschoolleerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 kennis laten maken met geld en hoe zij daar verstandig mee kunnen omgaan. Het lesmateriaal bespreekt onderwerpen als sparen, uitgeven, rekenen, pinnen en het herkennen van echte munt en biljetten.

Tijdens de eerste editie van Eurowijs Dag op 27 oktober gaven in totaal zestien bankmedewerkers, waaronder directieleden, een gastles op een basisschool in Oudewater. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 leerden van SNS-CEO Oostendorp verstandig met geld omgaan. “Afgelopen schooljaar hebben we 60.000 leerlingen bereikt met het lesmateriaal van Eurowijs. Graag doe ik daar in mijn rol als ‘meester’ Maurice nog een schepje bovenop”, zegt Oostendorp.

Leerlingen kregen de ruimte om vragen te stellen en speelden na afloop van de gastlessen diverse spellen gerelateerd aan geld.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids