Normal_techniek__techniekdag

Op dinsdag 1 november geven de eerstejaars pabostudenten van Hogeschool InHolland in Den Haag techniekworkshops aan 300 basisschoolleerlingen. Kinderen uit groep 7 ontwerpen en bouwen volgende week onder begeleiding van de studenten een sorteermachine. Dat meldt InHolland.

De kinderen gebruiken tijdens de workshops geen echte producten, maar maken gebruik van knikkers en ballen. Samen met de eerstejaarsstudenten leren ze op een speelse manier hoe het traject verloopt van ontwerp tot gebruik.

Voor de studenten is het de uitdaging om de kinderen te inspireren, aan te spreken en bovenal te onderwijzen. De bedoeling is dat zij de creativiteit, het technisch inzicht en het probleemoplossend vermogen in de leerling losmaken. Hogeschool InHolland speelt hiermee in op de oproep om meer aandacht te besteden aan techniek in het onderwijs. 

In het Nationaal Techniekpact 2020 hebben vertegenwoordigers van overheden, onderwijs en bedrijfsleven afgesproken dat in 2020 alle scholen structureel aandacht besteden aan wetenschap en technologie in hun schoolprogramma. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids