Normal_verkeer_verkeersbrigadiers_scholen

Het aantal ouders dat zich als verkeersbrigadier inzet voor de school is de afgelopen tien jaar flink gedaald. Waren er destijds nog 55.000 klaar-overs, nu zijn dat er nog maar 25.000. De CDA maakt zich zorgen en wil dat er meer aandacht komt voor deze vrijwillige taak. Een campagne moet ouders ervoor zorgen dat het ‘klaar-overen’ voor ouders aantrekkelijker wordt. Dit meldt RTL Nieuws.

Volgens Martijn van Helvert van het CDA zijn er steeds minder ouders beschikbaar voor vrijwillige klusjes op school, zoals ook het regelen van de verkeersveiligheid op de momenten dat leerlingen van en naar school gaan. Voor het klaar-overen is bovendien eerst een opleiding nodig. Ouders lijken daar niet langer toe bereid en dat is een probleem voor veel scholen, aldus Van Helvert. Zijn partij wil hier verandering in brengen met een campagne: “We willen mensen weer van die bank trekken en klaar maken voor het klaar-overen.”

Ouders die geïnteresseerd zijn kunnen bij Veilig Verkeer Nederland (VVN) een training volgen. Ouders leren dan hoe ze ervoor kunnen zorgen dat voetgangers veilig kunnen oversteken. Hoe ze auto’s tot stoppen kunnen manen en wat ze moeten doen als een automobilist toch doorrijdt. “Je krijgt er geen geld voor, het is volledig vrijwillig”, zegt Cindy Esseling van VVN, maar het is wel een heel belangrijke taak.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids