Normal_school__onderwijs__bord__krijt__boeken

Amsterdamse ouders willen graag dat hun kinderen naast een zomerschool ook naar een lente- of herfstschool kunnen gaan. Ook zouden achtstegroepers zich moeten kunnen aansluiten. Dit schrijven zij in een brief aan onderwijswethouder Simone Kukenheim. Dit meldt het Parool.

De ouders pleiten voor meer onderwijsmogelijkheden naast de reguliere schooltijden. Zij sturen hun kinderen uit groep 7 nu naar de Zomerschool om achterstanden weg te werken. Graag zouden ze deze mogelijkheid ook hebben in de herfstvakantie en de meivakantie. Daarnaast zou dit ook voor kinderen uit groep 8 die naar de middelbare school gaan mogelijk moeten zijn.
 
Marijke Kaatee, organisator van Zomerschool Amsterdam, lobbyt voor subsidie voor een zomerschool voor achtstegroepers. Maar de subsidie voor de zomerschool komt uit het potje voor onderwijsachterstandenbeleid voor primair onderwijs en daar vallen kinderen uit groep 8 die naar de middelbare school gaan niet meer onder, aldus de gemeente Amsterdam. Daarnaast bestaat voor de herfst- en voorjaarsvakantie al de Vakantieschool Taal. Wel wil de gemeente in gesprek over nieuwe initiatieven voor de andere vakanties.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids