Logo_cover3d

Meester Mark is weer terug. In alweer het derde boek in de Meester Mark reeks gaat Mark van der Werf terug in de tijd. In het boek komen tientallen onderwijzers in hart en nieren aan het woord over hoe hun beroep in ruim een halve eeuw is veranderd. Krijtjes worden vervangen door digipennen, werkboekjes wijken voor iPads. En van elke 'scheet' die leerlingen laten, wordt een verslag gemaakt. 

'Twee aan twee schuiven zijn leerlingen in hun houten bankjes. Terwijl ze kliederen met kroontjespennen, steekt meester Janus nog ’ns zo’n lekkere Schimmelpenninck-sigaar op. En juf Marjan, zij hangt haar baby in de kring even rustig aan haar tiet.' Het lijkt ontzettend lang geleden, maar veel leraren herinneren zich nog precies hoe het er vroeger aan toe ging op school.

Winnen
Het boek geeft veel herkenning voor de oudere onderwijzers in Nederland en opent de ogen van de jongere generatie over hoe het er vroeger aan toe ging. Wilt u dit boek winnen voor bijvoorbeeld een (groot)ouder of gewoon voor u zelf om op vakantie te lezen? Like dan onze Facebookpagina en deel ons bericht over het boek. Van alle likers en delers zullen wij vrijdag 29 juli de vijf winnaars bekendmaken.

Voor meer informatie over het boek kunt u terecht op de website van Meester Mark Graaft Door.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids