Normal_geld__berekening__rekenmachine__cijfers

Verschillende basisscholen in de gemeente Kampen lijken nog recht te hebben op een geldbedrag van Kampen. De gemeente is vergeten om afrekeningen met de scholen af te ronden over een periode van een acht jaar. Dit komt neer op een tegenvaller voor de gemeente Kampen van 5,6 miljoen euro. Dit meldt RTV Oost.

Dit schrijft het gemeentebestuur in een brief aan de raadsleden. In 2014 had schoolvereniging Iris bij de gemeente gemeld 2014 dat zij 1,1 miljoen extra kosten hadden. Dit hebben zij niet vergoed gekregen van de gemeente. Het is wettelijk geregeld dat als een basisschool meer geld uitgeeft dan begroot, de school hiervoor compensatie ontvangt van de gemeente na controle van de uitgaven. De gemeente Kampen heeft nagelaten om de basisscholen de afgelopen acht jaar te controleren. De gemeente zegt in de brief dat niet werd verwacht dat scholen hun budget zou overschrijden. De controle had ook niet de hoogste prioriteit van de ambtenaren.
 
Als de 1,1 miljoen euro van schoolvereniging Iris wordt doorgerekend naar de andere basisscholen, dan komt het totaalbedrag op 5,6 miljoen dat de gemeente Kampen nog schuldig is aan de basisscholen. Een extern bureau bekijkt momenteel de afrekening van schoolvereniging Iris. Het is nu dus nog niet bekend welk bedrag Kampen exact moet nabetalen aan Iris en de andere schoolverenigingen.
 
© Nationale Onderwijsgids