Normal_kinderen_sport_sportdag

Vijf scholen voor speciaal onderwijs en vier basisscholen voor regulier onderwijs sporten deze week samen tijdens de buitengewone sportdagen van de Stichting Activiteiten Camping De Ruimte in Dronten. Tijdens deze bijzondere sportdagen sporten leerlingen met en leerlingen zonder een handicap naast elkaar in teams. Dit meldt Johanna KinderFonds.

De sportdagen worden voor de dertiende keer gehouden bij De Ruimte. De teams bestaan uit zo’n 9 leerlingen (vijf uit het speciaal onderwijs en vier uit het basisonderwijs) en een docent of ouder als begeleider. De leerlingen voeren verschillende opdrachten uit: ze bouwen vlotten, bedwingen een touwbrug en leggen een uitdagend parcours af. "Door leerlingen met een handicap en leerlingen zonder een handicap samen in een team te plaatsen en ze vervolgens de sportieve strijd aan te laten gaan met andere soortgelijke teams, leren kinderen op een speelse manier met elkaar om te gaan", aldus de organisatoren. Sport verbroedert en na verloop van tijd speelt de beperking geen rol meer.
 
Het doel van de sportdagen van Stichting Activiteiten Camping de Ruimte is het bevorderen van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mensen met een beperking en het bevorderen van integratie. De sportdagen zijn financieel mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation, het Johanna Kinderfonds en de NSGK.
 
© Nationale Onderwijsgids