Normal_cinekid_scholenprogramma

Het scholenprogramma van Cinekid breidt het komende jaar uit naar dertien steden in het land! Waar tot nu toe nagenoeg alleen in Amsterdam een programma voor klassen werd aangeboden, kunnen leerkrachten en leerlingen in oktober ook terecht bij filmtheaters in hun omgeving. Dit meldt Cinekid.

Het scholenprogramma is gericht op leerlingen binnen het basisonderwijs en de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs. Het programma op locatie bestaat uit films en tv-series die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en/of thematiek. Het zijn veelal films die de wereld over hebben gereisd, op festivals hebben gedraaid en vaak meerdere nominaties en prijzen hebben ontvangen. Met het scholenprogramma heeft Cinekid als doel om leerlingen op een toegankelijke manier verder te laten kijken dan zij gewend zijn. 

Cinekid werkt samen met de volgende theaters:
Parkvilla, Alphen aan den Rijn
De Lieve Vrouw, Amersfoort
Filmhuis Bussum, Bussum
Filmhuis De Keizer, Deventer
Natlab, Eindhoven
Concordia, Enschede
Groninger Forum, Groningen
Filmtheater Hilversum, Hilversum
LUX, Nijmegen
ECI Cultuurfabriek, Roermond
Filmhuis Artishock, Soest
Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Louis Hartlooper Complex, Utrecht
Filmhuis Calypso, Wijk bij Duurstede 
 
Leerkrachten kunnen hun klassen opgeven bij de betreffende theaters of via de website van Cinekid. Klik hier voor algemene informatie over het scholenprogramma. Bekijk hier het filmprogramma.
 
© Nationale Onderwijsgids