Normal_klas_lokaal_leeg_school_stoelen_tafels

Vanaf 2017 gaan een aantal basisscholen in Hoogeveen op de schop. Dat is twee jaar eerder dan oorspronkelijk gepland was. Het vervroegd aanpakken van de basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs is nodig omdat de bouwkundige staat ronduit belabberd was. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Volgend jaar wordt een plek gerealiseerd voor twee scholen voor speciaal onderwijs. Deze komen na renovatie in het gebouw van het Roelof van Echten College. In 2018 wordt begonnen met nieuwbouw voor basisscholen De Goudvink en De Krullevaar samen met een peuterspeelzaal.
 
Aangenomen moties in de gemeenteraad waren aanleiding voor de vervroegde aanpak. De raad wil niet wachten op een plan in 2019, wanneer 2,1 miljoen euro voor scholenhuisvesting in Hoogeveen beschikbaar zou zijn. Het college werd voor twee keuzes gesteld, waarvan zij de huidige aanpak hebben gekozen. Hierbij blijft de mogelijkheid voor een brede school en is geen tijdelijke huisvesting nodig. Nadeel hiervan is dat er geen volledige clustering van speciaal onderwijs op één locatie plaatsvindt. De keuze van het college levert de gemeente in 2019 een tijdelijk financieel tekort op, zo staat in de programmabegroting. 
 
© Nationale Onderwijsgids