Normal_test_proefwerk_citotoets

Deze week is de papieren afname van de Centrale Eindtoets van start gegaan voor leerlingen van groep 8. De Centrale Eindtoets, eerder ook wel de Cito-toets genoemd, wordt afgenomen op 19, 20 en 21 april. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De toets bestaat uit opgaven over taal en rekenen, met daarnaast een optionele toets over wereldoriëntatie. Basisscholen die alleen de toetsen rekenen en taal willen afnemen kunnen zowel kiezen voor de papieren als de digitale versie van de toets. Scholen die ook het onderdeel wereldoriëntatie willen toetsen maken alle onderdelen op papier.  Voor leerlingen met bijvoorbeeld een visuele beperking is er een aangepaste versie van de toets beschikbaar.
 
Basisscholen zijn vanaf 2016 verplicht een eindtoets te kiezen en af te nemen bij de kinderen van groep 8. Veel scholen kiezen voor de Centrale Eindtoets omdat zij in het verleden al de Cito Eindtoets afnamen. Naast de Centrale Eindtoets kunnen scholen ook kiezen voor de papieren IEP-toets en de digitale Route8-toets.
 
© Nationale Onderwijsgids