Normal_springplank__zwemmen

In 2015 had 10 procent van de Rotterdamse basisschoolleerlingen geen zwemdiploma op het moment dat zij de basisschool verlieten. Daarom heeft de gemeente Rotterdam vandaag een campagne gelanceerd voor het bevorderen van de zwemvaardigheden van basisschoolkinderen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De gemeente Rotterdam wil met de campagne bereiken dat meer kinderen in de groepen 3 tot en met 8 leren zwemmen. Ook wordt tegelijkertijd gewezen op het belang van het halen van een zwemdiploma op school. Er worden informatiepakketten uitgedeeld waarin duidelijk wordt gemaakt waarom het belangrijk is om zwemdiploma A, B en C te halen. Op deze manier wordt geprobeerd zoveel mogelijk kinderen aan het zwemmen te krijgen.
 
Het aantal kinderen dat zonder zwemdiploma de basisschool verlaat, is de laatste jaren aan het afnemen van 13,2 naar 10,4 procent. Volgens de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser is “die 1 op de 10 er nog altijd 1 te veel”. Uit cijfers blijkt dat het aantal inschrijvingen voor zwemlessen voor het lopende schooljaar al wel fors is toegenomen.
 
© Nationale Onderwijsgids