Normal_citotoets_test_eindtoets_basisonderwijs

Een leerkracht van groep 7 van De Vrije School Michaël in Zwolle is per direct ontslagen. Hij zou gesjoemeld hebben bij het afnemen van Cito-toetsen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De leraar heeft in februari Cito-toetsen afgenomen bij leerlingen uit groep 7 op een manier die niet door de beugel kan. “De leerkracht liet leerlingen de Cito-toetsen thuis maken. Of ze kregen de kans ze over te maken", zegt bestuurssecretaris Karina Koopman namens de schoolleiding. Bij hoeveel leerlingen dit het geval was, is nog niet duidelijk. Door de actie van de leerkracht zijn de toets-resultaten discutabel geworden. 
 
De man was al door de schoolleiding geschorst vanwege een verschil van inzicht over zijn functioneren. Ouders van leerlingen zijn inmiddels ingelicht over de situatie. De leerlingen van groep 7 hoeven niet een andere Cito-toets te maken.
 
De leerkracht zelf heeft contact gezocht met een jurist van de Algemene Onderwijsbond die hem heeft aangeraden de zaak voor te leggen bij het kantongerecht.
 
© Nationale Onderwijsgids