Normal_giraffes_at_west_midlands_safari_park

Een groep van 3000 scholieren en begeleiders hebben een wereldrecord te pakken in Safaripark Beekse Bergen met het 'grootste educatieve schoolreisje'. De recordpoging was onderdeel van de jaarlijkse actie 'Wij trekken aan de bel' van het Liliane Fonds die vandaag plaatsvond. Ruim 200.000 basisschoolleerlingen maakten één minuut lang samen kabaal op het schoolplein om aandacht te vragen voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school gaan. Dat meldt NU.nl.

In ontwikkelingslanden zijn er meer dan 23 miljoen kinderen met een handicap die niet naar school gaan. Om aandacht te vragen voor deze kinderen doen 200.000 basisschoolkinderen, niet alleen uit Nederland maar ook uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië, mee aan de actie 'Wij trekken aan de bel'. Op de Nederlandse scholen werd vandaag naast het maken van herrie ook het lied 'Herrie op het plein' gezongen.

Het wereldrecord dat de leerlingen in Beekse Bergen hebben gevestigd wordt aangemeld bij het Guinness World Records. Ook in het park zongen de leerlingen het actielied. Het vorige record stamt uit 2013 en stond op 1872 kinderen en 200 begeleiders van een school in Amersfoort die in Walibi natuurkundeles kregen van astronaut André Kuipers. 

© Nationale Onderwijsgids