Normal_leerlingen_klas_basisschool_school

De PO-Raad en VO-raad zoeken leden voor het gezamenlijk inrichten van een bestuurlijk netwerk. In dit netwerk moeten zowel bestuurders vanuit het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs zijn vertegenwoordigd. Hiermee wordt recht gedaan aan de groeiende behoefte aan een intensievere samenwerking tussen het primair onderwijs en het voorgezet onderwijs. Dit meldt de PO-Raad

Met dit bestuurlijke netwerk wordt ingespeeld op het verbeteren van de doorgaande ontwikkeling van leerlingen vanaf de basisschool naar het middelbaar onderwijs, die ook vanuit de nieuwe wet- en regelgeving worden ingezet. In het netwerk worden vraagstukken besproken over de implementatie van wet- en regelgeving rondom het schooladvies, de ontwikkelingen rondom een soepeler overgang van basisschool naar middelbare school en de onderwijsontwikkelingen voor de langere termijn voor beide sectoren. Het netwerk kan over deze punten advies uitbrengen aan de afzonderlijke besturen om een standpunt te bepalen in het kader van de doorgaande leerlijn. Door het uitwisselen van kennis en ervaringen bundelt het netwerk krachten, initiatieven en versterkt het daarmee het geluid van de afzonderlijke besturen.
 
Het is de bedoeling dat het netwerk vier keer per jaar bij elkaar komt om over bovenstaande punten van gedachten te wisselen. Het netwerk wordt voorgezeten door de PO-Raad en VO-raad.
 
© Nationale Onderwijsgids