Normal_heumensoord

De Heumensoordschool voor kinderen van asielzoekers die in een noodopvang wonen gaat mogelijk een streekfunctie vervullen. Dat heeft staatssecretaris Dekker van Onderwijs vandaag gezegd na een bezoek aan de school, meldt De Telegraaf. 

De bewindsman vindt het belangrijk dat de opgebouwde kennis en expertise op de grootste school voor vluchtelingen behouden blijven. Daarom blijft de azc-school wellicht toch open als tentenkamp Heumensoord op 1 juni sluit.

Op de school voor primair en voortgezet onderwijs in Nijmegen krijgen ruim 500 kinderen van vluchtelingen uit het tentenkamp Heumensoord les van ongeveer 35 docenten. Deze leerkrachten zijn getraind in de omgang met kinderen die zijn gevlucht uit een oorlogssituatie en die bovendien de Nederlandse taal nog niet machtig zijn.

Volgens Dekker zijn de vluchtelingenkinderen nog niet in staat om onderwijs op een gewone school te volgen, maar ze hebben wel recht op onderwijs. Het ministerie blijft dat dan ook gewoon financieren. Hij vindt de Heumensoordschool een 'geweldige school die in zeven weken tijd uit de  grond is gestampt'. 

© Nationale Onderwijsgids