Normal_school_klas_leeg_stoel_tafel

Volgens de besturenkoepel in het bijzonder onderwijs Verus moeten zo'n 125 basisscholen in de toekomst hun deuren sluiten. Hiervan zijn ruim honderd scholen in het bijzonder onderwijs. Verus en de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) roepen staatssecretaris Dekker van Onderwijs op om maatregelen te nemen die de dreigende sluiting kunnen tegengaan. Dit meldt het Reformatorisch Dagblad. 

Wim Kuiper, voorzitter van Verus, noemt de plannen van staatssecretaris Dekker om de levensbeschouwelijke richting van een school in de toekomst niet meer mee te laten spelen onzorgvuldig en ondoordacht. VGS-bestuurder Moens zegt hij nu al negatieve effecten bespeurt van de overgangsmaatregel van tien jaar op de huisvesting en op de bereidheid van ouders om hun kind aan te melden. Volgens bestuurder Westert van de vrijgemaakte scholen betreft het ook gezonde scholen met leerlingenaantallen tussen de 150 en 200. 
 
Het gereformeerd onderwijs wordt het ergst getroffen. Vijfentwintig vrijgemaakte scholen zouden gaan verdwijnen. Het reformatorisch onderwijs zou tien scholen verliezen.
 
© Nationale Onderwijsgids