Succesvol kaartspel over natuurkunde gemaakt door Leidse studente

Student natuurkunde Serafine Beugelink uit Leiden heeft een spel bedacht, het uitgegeven en nu blijkt het spel enorm aan te slaan. Het spel heet Elementary en het gaat over de elementaire deeltjes die een grote rol spelen in de natuurkunde. Het spel is volgens Beugelink niet moeilijk. Ze hoopt met het spel een brug te slaan tussen alpha- en bètamensen. Dat meldt Omroep West. 

Het spel lijkt een beetje op een kwartetspel, maar niet met vrolijke plaatjes. Er staan namen van de 17 verschillende elementaire deeltjes op de kaarten. Op de doos staat dat je het vanaf 14 jaar kan spelen. “Ik heb twee versies gemaakt, een versie die iedereen kan spelen en een ingewikkelde versie voor gevorderden”, aldus Beugelink. “Het leuke is dat je een spelletje kan spelen met iets dat wel volledig wetenschappelijk correct is.” 

Positieve ervaring met natuurkunde 

Veel mensen praten liever niet over natuurkunde, omdat ze het een lastig ‘iets’ vinden. Maar met die spelletje kan niemand iets fout doen. Beugelink hoop dat mensen hierdoor een positieve ervaring krijgen met natuurkunde. 

Andere richting qua studie 

Het spel is nu online te koop, ligt bij de Bruna in de schappen en is uiteindelijk ook bij het bezoekerscentrum van het instituut CERN in Zwitserland belandt. Vanwege de ontwikkeling die het spel doormaakt gaat Beugelink een iets andere richting op wat studie betreft. “Ik blijf wel studeren, maar ik ga nu science and business innovation doen. Ik ga nu meer de zakelijke kant op.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk