Normal_med

Medilex Onderwijs organiseert op woensdag 23 maart 2016 een studiedag over pesten in het primair onderwijs. Dit congres is speciaal ontwikkeld voor onderwijsprofessionals uit het basisonderwijs. Dit meldt Medilex Onderwijs op de website.

De studiedag richt zich het eerste dagdeel onder andere op het monitoren van de sociale veiligheidsbeleving van leerlingen en de plaats van de anti-pestcoördinator op school. Daarnaast komt het verkrijgen van inzicht in de groepsrollen en groepsprocessen in de klas aan de orde en het doorbreken van negatieve patronen in de klas. In het tweede dagdeel wordt aandacht besteed aan onder andere cyberpesten en het gebruik van sociale media.
 
De studiedag is bedoeld voor onderwijsprofessionals uit het primair onderwijs, zoals leerkrachten, anti-pestcoördinatoren, directie, maatschappelijk werkers en orthopedagogen. De kosten bedragen 275 euro voor een halve dag en 395 euro voor een hele dag. Inschrijven kan via de website van Medilex Onderwijs. Daar is ook meer informatie te vinden over de studiedag.
 
© Nationale Onderwijsgids