Normal_klaslokaal2534

Op veel basisscholen in Nederland is vandaag uitgebreid aandacht besteed aan de aanslagen in Parijs. Vanochtend zijn in de klassen de gebeurtenissen met de leerlingen besproken. Ook deden de basisscholen mee aan de minuut stilte om 12.00 uur voor de slachtoffers van de aanslagen. Dat meldt De Telegraaf.

“We merken dat het leeft onder de kinderen”, zegt directeur Frank Krisman van de Fontein in Den Haag, de grootste basisschool van Nederland. “We merken dat alle kinderen ook weten dat er iets ergs is gebeurd. Veel ouders hebben hierover al met ze gepraat. Dat geldt ook voor de jongste kinderen uit de groepen 1 en 2. De vlag hangt ook hier halfstok.”

De basisschool heeft de leerkrachten van informatie voorzien hoe ze het beste met zo'n ingrijpende gebeurtenis om kunnen gaan. Krisman benadrukt dat de kinderen uit de jongste groepen anders benaderd moeten worden dan de leerlingen in de hogere groepen. “Maar via internet hebben we ook wat extra tips gevonden van specialisten. Als je het bijvoorbeeld uitlegt met behulp van de bloemen en kaarsen die mensen allemaal neerleggen, dan snappen kinderen het vaak wel”, aldus Krisman.

Een andere school die aandacht aan de aanslagen biedt is de Willibrordschool in Rotterdam. Deze school is in de bovenbouw de ochtend begonnen met een gespreksonderwerp over Parijs. De basisschool liet de leerkrachten van de groepen een tot en met vijf vrij om het onderwerp te bespreken. 

© Nationale Onderwijsgids