Normal_kind_mishandeling_bed_bang_ansgst_verdriet_slapen

De Taskforce kindermishandeling roept mensen op in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. De taskforce organiseert van 16 tot en met 21 november de Week tegen Kindermishandeling. Om de oproep kracht bij te zetten lanceert de Taskforce de social media-campagne #laatzenietbarsten. Dat meldt Het PR Bureau.

In Nederland worden jaarlijks 119.000 kinderen mishandeld. Er zijn dus 119.000 omstanders nodig die de cirkel van fysiek en verbaal geweld kunnen doorbreken. Om dit te symboliseren start de Taskforce een campagne om 119.000 selfie-foto's te verzamelen. De selfies zijn te herkennen aan de hashtag #laatzenietbarsten. Ook vraagt de Taskforce aan de mensen die meedoen om een kauwgombel te blazen als ze de selfie nemen. Deze bel staat symbool voor het onbezorgde, vrolijke en onbevangen kind. Wanneer de kauwgom niet voorhanden is, volstaat de hashtag.

"Met zo'n selfie geven mensen aan dat ze in actie komen bij een vermoeden van kindermishandeling. De 119.000 foto's zijn een steunbetuiging aan het mishandelde kind", zegt Jan-Dirk Sprokkereef, vice-voorzitter van de Taskforce. "Het is belangrijk dat mensen in actie komen als ze zich zorgen maken om een kind. Soms is het mogelijk om met simpele, praktische hulp de ouders een eind op weg te helpen. Mensen kunnen hun zorgen met de betrokkenen bespreken. Als men opziet tegen zo'n gesprek, kan een ieder altijd terecht bij Veilig Thuis. Daar krijgt men een hulpverlener aan de telefoon die samen met hem of haar bekijkt welke stappen gezet kunnen worden en welke professionele hulp nodig is. Bellen kan ook anoniem."

De kick-off van de campagne vindt plaats op 16 november bij het Mundus College in Amsterdam. Ook de Jongerentaskforce is aanwezig. Ruben Nicolai is als ambassadeur verbonden aan de Week tegen Kindermishandeling en vindt het een noodzakelijk initiatief: "Als er 119.000 kinderen in Nederland zijn die dit jaarlijks meemaken, én dat dat getal al jaren achter elkaar niet omlaag gaat, dan is het hoog tijd om in actie te komen."

© Nationale Onderwijsgids