Normal_kind44_opvang35_school534

De motie die de PvdA indiende om het makkelijker te maken voor basisscholen en de voor- en naschoolse opvang om samen te werken, wordt in de Tweede Kamer niet ondersteund door de VVD en kan zo niet op een kamermeerderheid rekenen. Oudervereniging BOinK, Brancheorganisatie Kinderopvang en FNV waren ook al tegen de motie, omdat ze vreesde dat de kwaliteit van de buitenschoolse opvang daarmee werd afgebroken. Dat meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

De PvdA pleitte er vorige week tijdens de bespreking van de Onderwijsbegroting voor om de regels die het basisscholen en de voor- en naschoolse opvang belemmeren om zich bij elkaar te voegen te laten verdwijnen. Volgens de partij moesten er kindcentra komen waar ouders hun kinderen kunnen brengen voor zowel school als opvang. De partij vroeg aan het kabinet om binnen een half jaar met voorstellen te komen.

BOinK, FNV en de brancheorganisatie reageerden negatief op het voorstel. Zij kaartten aan dat de buitenschoolse opvang andere kwaliteitseisen kent dan het onderwijs. De organisaties vinden het van groot belang dat deze blijven gelden om de kwaliteit te kunnen borgen. De brancheorganisatie, BOinK en FNV zijn verheugd dat de motie niet door de VVD is ondersteund. De gezamenlijke actie van de organisaties zou mede tot dit resultaat geleid hebben. 

© Nationale Onderwijsgids