Logo_koninklijke_kentalis_logo

Kentalis organiseert op 30 mei een internationale conferentie 'Multilingual children with SLI' in Sint Michielgestel. De conferentie is de afsluiting van het Europees project multilingual children with Speech Language Impairment. Met dit project is de afgelopen twee jaar kennis op het gebied van meertaligheid en taalontwikkelingsstoornis (TOS) uitgewisseld met zeven Europese landen. Dit meldt Kentalis.

Meertaligheid veroorzaakt geen TOS, maar meertalige kinderen kunnen wel een TOS hebben. Vragen die op de conferentie aan bod komen zijn: Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er in de diagnostiek van deze kinderen? Welke misverstanden zijn er over meertaligheid en hoe kunnen we zorgen dat die minder worden? En wat denken experts uit zeven Europese landen daar over? De ontwikkelingen die de afgelopen twee jaar zijn gemaakt worden op de conferentie gepresenteerd.

Het gehele programma is in het Engels. Het ochtendprogramma is plenair. In het middagprogramma kan ook de keuze worden gemaakt om deel te nemen aan de workshop Atheme, gegeven door Maaike Verrips. Deelname aan de conferentie kost 75 euro. Inschrijven kan hier.

© Nationale Onderwijsgids