Normal_normal_leerling_basisschool_schrijven_kind

Er is veel ophef ontstaan onder ouders door teksten uit een werkboek van uitgeverij Blink Educatie. Enkele zinnen waar de ouders over vallen zijn: 'Zin in oorlog?' en 'welke landen speelden oorlog tegen elkaar?'. Dit meldt RTL Nieuws.

De teksten komen uit een digitale lesmethode voor het vak geschiedenis dat kinderen uit groep 7 mee naar huis krijgen. Nadat een moeder de tekst zag, twitterde ze erover waarna een flinke discussie volgde. “Wie bedenkt zoiets?”, schrijven boze twitteraars. “Hoe kunnen zulke domme mensen onze kinderen iets leren”, is een andere reactie op twitter.

“Als je als ouder deze vraag ziet, snap ik wel dat je denkt: wat is dit? De woordkeuze is ongelukkig als je de context niet kent”, legt Jorien Castelein van uitgeverij Blink Educatie uit. Castelein verklaart dat de teksten in de context gezien moeten worden. De bedoeling is dat de leerlingen met de bril van toen kijken naar de geschiedenis. Vandaar de metafoor: 'Zin in oorlog?'.

Blink Educatie heeft de teksten inmiddels aangepast. 'Oorlog spelen' is vervangen door: 'Welke landen vochten tegen elkaar?'. En in plaats van 'Zin in oorlog' staat er nu 'Fris de oorlog in'. 

© Nationale Onderwijsgids