Normal_waterballon_watergevecht_water

Wecycle heeft Stichting Jarige Job een cheque overhandigd voor 285 Verjaardagsboxen. Voor elke basisschool die meedeed aan de jaarlijkse inzamelactie van oude elektrische apparaten, stelt Wecycle een bedrag beschikbaar aan Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een Verjaardagsbox met versiering, traktaties voor op school en thuis en cadeautjes. Dit meldt Wecycle. 

Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Wecycle wil kinderen leren dat e-waste niet thuis hoort in de vuilnisbak maar ingeleverd moet worden voor recycling. Elke basisschool in Nederland heeft daarom toegang tot de educatieve materialen van Wecycle via wecycle.nl/city. Ook kunnen alle scholen meedoen met de jaarlijkse scholeninzamelactie. Afgelopen jaar hebben 180 scholen 12.500 kleine elektrische apparaten ingezameld. Wecycle laat het e-waste voor 80 tot meer dan 90 procent recyclen. 
 
In Nederland zijn er ruim 61.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar (SCP) die hun verjaardag niet kunnen vieren! Simpelweg omdat er thuis geen geld voor is. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke verjaardag. Wecycle doneert dit jaar een bedrag aan Jarige Job voor elke basisschool die deelnam aan de inzamelingsactie. In totaal hebben de basisscholen genoeg ingezameld voor 285 Verjaardagsboxen. 
 
Huib Lloyd, directeur Jarige Job: "Super om te zien wat Wecycle en de deelnemende scholen samen gepresteerd hebben! Hiermee bereik je naast 285 verjaardagsboxen ook meer bewustwording onder kinderen over zowel recycling als armoede." 
 
© Nationale Onderwijsgids