Normal_vuurwerk_scholieren

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort en oogarts drs. Alex Rulo trappen op 30 oktober gezamenlijk de landelijke Vuurwerkbrillen-actie 'Nederland Oogletselvrij!' af op basisschool Kameleon. De actie sponsort basisscholen met gratis vuurwerkbrillen voor alle leerlingen. 

Het loopt bij Stichting VuurwerkPreventie storm met aanvragen voor het uitdelen van vuurwerkbrillen. Ook Nederlandse oogartsen doen mee aan de actie. Oogarts Alex Rulo, Medisch Directeur van Oogziekenhuis Zonnestraal: “Oogziekenhuis Zonnestraal steunt deze preventieve campagne omdat wij het heel belangrijk vinden dat kinderen beschermd worden en dat oogletsel door vuurwerk wordt voorkomen.  Vuurwerkbrillen zijn goed, een vuurwerkverbod is het beste.”
 
Vuurwerkpreventie heeft met de landelijke actie vorig jaar 190.000 vuurwerkbrillen uitgedeeld via Nederland Oogletselvrij. Er zijn veel gemeenten en ondernemers dit jaar bereid om een school te voorzien van vuurwerkbrillen, waardoor er dit jaar meer dan 300.000 kinderen een bril krijgen. “Dat is een goede zaak”, aldus Lex Makkinje van Vuurwerkpreventie: “Als we alle kinderen een vuurwerkbril geven, dan sluiten we deze doelgroep uit van oogletsel. Dat is de gedachte!”

© Nationale Onderwijsgids