Jongen van 15 verliest hand na het afsteken van een Cobra

Een vijftienjarige jongen uit Teteringen verloor dinsdagavond een deel van zijn hand nadat hij een stuk vuurwerk oppakte. Volgens de politie was de Cobra al aangestoken voordat de jongen deze vond. Een andere jongen raakte zwaargewond. Dat meldt Omroep Brabant. 

De jongen en zijn vriend liepen op straat op het moment dat het mis ging. De jongens vonden een Cobra. Deze was waarschijnlijk al eerder aangestoken. De jongens staken de Cobra aan, maar deze ging gelijk af. De jongen van 15 mist nu zeker vier vingers. De andere jongen die zwaargewond raakte stond waarschijnlijk net iets verder weg.

Kijk uit met vuurwerk

De politie waarschuwt nogmaals om uit te kijken met vuurwerk dat nog op straat ligt. “Je denkt misschien dat het geen kwaad kan, ook omdat het alweer flink geregend heeft. Deze Cobra lag waarschijnlijk net op een droge plek”, aldus de politie.

Gooi het vuurwerk een paar uur in een emmer met water en daarna pas bij het restafval, dat is de tip van de politie. “En steek het vooral niet aan als je iets vindt.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk