Logo_kanteel_kinderopvang

Niet de ouders van de kinderen, maar Kanteel Kinderopvang neemt de kinderopvang in Brede School De Waluwe in Zaltbommel vanaf deze maand voor haar rekening. Dit is in overleg met de gemeente Zaltbommel en Woonlinie besloten. 

Vorige week was sprake van een voortzetting van de kinderopvang door de ouders van de kinderen zelf. Nadat bekend was geworden dat de vestigingen Koters & Co en Move Kids van het failliete Estro niet onder de overname van Smallsteps zouden vallen, was de toekomst van de kinderopvang ongewis. Hierop volgde een ouderinitiatief om zo sluiting van de opvang te voorkomen. 
 
Ook Kanteel Kinderopvang meldde zich als overnamekandidaat bij Woonlinie, die eigenaar van de Brede School is. Na intensief beraad tussen Woonlinie en de gemeente Zaltbommel is Kanteel kinderopvang de meest geschikte kandidaat gebleken voor de doorstart van de kinderdagopvang in De Waluwe. Qua continuïteit in kinderopvang en ervaring kan Kanteel Kinderopvang momenteel het meeste bieden, omdat de organisatie al op andere locaties in Zaltbommel opvang aanbiedt. Daarnaast heeft Kanteel Kinderopvang aantoonbare ervaring met het participeren in Brede Scholen in Den Bosch en omgeving.
 
Kanteel heeft de intentie uitgesproken om de medewerkers mee te nemen in de doorstart. Aanstaande maandag 4 augustus zal de opvang voor het eerst door Kanteel Kinderopvang geboden worden. Diezelfde dag is er een speciale ouderavond. 
 
© Nationale Onderwijsgids