Normal_krant_fd_

De leerlingen van groep 7b van basisschool ‘t Ambacht hebben de beste verzetskrant gemaakt. In het kader van het project ‘Vlaardingen in de Tweede Wereldoorlog’ werd een wedstrijd georganiseerd. Hierbij kregen leerlingen van 31 groepen de opdracht om een verzetskrant uit de Tweede Wereldoorlog te maken. Dit meldt de gemeente Vlaardingen. 

De opdracht ging de leerlingen van ‘t Ambacht goed af. Stuk voor stuk zijn het krantjes met een duidelijke boodschap. Koppen als ‘Weg met de oorlog’, ‘Nederland verzet’ en ‘Oranje geeft nooit op’ prikkelen om verder te lezen. De winnaars hebben geheel in de lijn van het project toegangskaarten voor het Fort aan den Hoek van Holland gewonnen. De winnende verzetskranten zijn te bekijken op www.geschiedenisvanvlaardingen.nl.
 
Eervolle vermelding
Een eervolle vermelding was er voor groep 7 van openbare basisschool De Singel. Deze groep had een digitale verzetskrant gemaakt en stuurde die op per mail. Ook mailde de groep een foto van een boek met daarin verstopt een usb-stick met de verzetskrant: dit was een verwijzing naar hoe vroeger ook op allerlei manieren de verzetskrant verstopt in andere voorwerpen werd verspreid. 
 
Van 23 Vlaardingse basisscholen hebben 31 groepen meegedaan aan dit erfgoedproject van het Stadsarchief Vlaardingen, waarbij de leerlingen ook informatie kregen van een vertegenwoordiger van de Stichting Geuzenpenning en een bezoek brachten aan het Streekmuseum Jan Anderson.
 
© Nationale Onderwijsgids