Normal_children_in_a_primary_education_school

Scholengroep GelderVeste wil de basisschool in Velswijk overnemen van stichting IJsselgraaf. "Als er een substantieel aantal leerlingen op de school blijft, zijn wij bereid de school over te nemen", zegt Franke Remerie, voorzitter van het college van bestuur van GelderVeste. Deze overname zou dan komend schooljaar plaatsvinden. Dit meldt de Gelderlander. 

Op donderdagavond moeten de kinderen die het volgend jaar naar de basisschool gaan opgegeven worden. Dan wordt duidelijk hoeveel kinderen een andere school zullen aandoen. "Er zullen echt wel wat kinderen naar een andere school gaan,” aldus Remerie. “Als we 20 procent kwijtraken, werkt het natuurlijk niet. Dan kunnen we niet bouwen aan iets moois. Maar ouders waren enthousiast over het hele verhaal. Ze zijn in eerste instantie natuurlijk blij dat de school in Velswijk open blijft."
 
Eerder werd bekend gemaakt dat de stichting IJsselgraaf de school per 1 augustus 2016 wil sluiten. De school valt dan onder de norm van 50 leerlingen die de scholenstichting hanteert. 
 
© Nationale Onderwijsgids