Normal_lego-02

Vandaag worden de eerste certificaten van Techniek & Ik uitgereikt. 's Ochtends ontving basisschool De Mijlpaal in Nuenen als eerste basisschool het certificaat, terwijl 's middags kinderdagverblijf  Korein in Eindhoven het papiertje uitgereikt krijgt. Zij hebben techniekeducatie structureel opgenomen in het lesprogramma. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Onderzoekend en ontwerpend leren staat centraal bij Techniek & Ik. De initiatiefnemers zetten zich in om leerkrachten en pedagogisch medewerkers op te leiden in deze aanpak en zo willen ze ervoor zorgen dat kinderen spelenderwijs hun technische talenten vormen en leren kennen. Dit gebeurt in samenwerking met onderwijs, kinderopvang, het bedrijfsleven, overheden en de ouders. 
 
Op basisschool De Mijlpaal hebben alle leerkrachten een basisopleiding gevolgd en diverse projecten op het gebied van techniek uitgevoerd. Leerlingen uit de onderbouw van De Mijlpaal zijn al bezig geweest met de vraag hoe waterdruppels ontstaan terwijl de bovenbouw al robots maakte. 
 
Techniek & Ik komt uit het Duitse Haus der kleinen Forscher uit Berlijn. "Ik ben trots dat Techniek & Ik in Nederland vorm krijgt," zegt  Michael Fritz directeur van de ontwikkelaar van het techniekeducatie-project. Hij verwacht meer certificaten uit te kunnen reiken op scholen en kindercentra in de komende periode. 
 
© Nationale Onderwijsgids