Normal_6989394435_247cfb1129_o

Afgelopen week konden ouders en leerkrachten van basisschool Kees Valkenstein in Vleuten deelnemen aan de pilot SchoolDeal. Per deelnemer kon 25 euro verdiend worden als de auto tijdens de vijf actiedagen thuis bleef staan, met name tijdens de spitsuren. De opbrengsten van de pilot worden besteed aan verkeersprojecten op en rond de basisschool. Dit meldt Platform Beter Benutten. 

De pilot is onderdeel van het project Reisadvies op Maat van Midden-Nederland Bereikbaar, een samenwerkingsverband van onder andere de gemeente Utrecht en Rijkswaterstaat. Met de SchoolDeal hopen zij dat ouders en leerkrachten bewuster worden in hun reisgedrag. De deelnemers kregen een persoonlijk reisadvies op basis van een leefstijlonderzoek. Ook konden ze gratis alternatieve vervoermiddelen uitproberen, zoals de e-bike. 
 
In het project Reisadvies op Maat test het samenwerkingsverband in hoeverre reizigers zich anders gaan gedragen in het verkeer als zij persoonlijk reisadvies krijgen en alternatieve vervoermiddelen tot hun beschikking hebben. In de week van 16 juni krijgt de pilot een vervolg in de vorm van een StraatDeal, ook in Vleuten-De Meern. 
 
© Nationale Onderwijsgids