Papiergeld vliegtuigje

Er is nog een bedrag van 1,6 miljoen euro nodig voor de bouw van een brede school in Vroomshoop. Het is aan de bestuursleden van de deelnemende scholen om dit bedrag te verzamelen. In de brede school komen basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs, een kinderopvang en een peuterspeelzaal. Dit meldt Tubantia. 

De totale nieuwbouwkosten van 4,5 miljoen euro zijn nog niet bij elkaar verzameld. Voor ongeveer 1,6 miljoen euro moet nog een dekking gevonden worden. 
 
Het is aan de scholen om het resterende bedrag bij elkaar te verzamelen, want op 1 januari 2015 valt de onderwijshuisvesting onder de verantwoording van schoolbesturen. Momenteel vallen de rijksbijdragen nog onder de verantwoording van de gemeenten. Een jaar geleden heeft de gemeenteraad van Twenterand 100.000 euro ‘voorbereidingskrediet’ beschikbaar gesteld voor het project. Een ‘verkenningsstudie’ is onder meer van dit krediet betaald. 
 
De brede school Vroomshoop moet onderdak gaan bieden aan de scholen voor speciaal onderwijs De Sleutel en Dobbelsteende en basisscholen De Linde en de Kennedyschool. Daarnaast komen er ook een kinderopvang en een peuterspeelzaal. Er wordt ingezet op nieuwbouw omdat de huidige gebouwen van alle scholen aan renovatie toe zijn. 
 
© Nationale Onderwijsgids