Logo_new_new_catent_logo

Groeischool 't PuzzelsTuk uit Tuk heeft bekend gemaakt dat het zich aan gaat sluiten bij de katholieke onderwijsstichting Catent. Op deze manier verzekert de basisschool zijn voortbestaan. De school moet over twee jaar tijd tweehonderd leerlingen hebben om als zelfstandige school te mogen blijven bestaan. Dit ging niet lukken. Dit meldt de Stentor. 

De basisschool bestaat krap drie jaar. Het aantal leerlingen is gegroeid van elf naar bijna tachtig. Toch denkt de school niet dat het op zijn vijfjarige bestaan tweehonderd leerlingen gaat hebben; de eis om als zelfstandige school voort te mogen blijven bestaan. Daarom heeft 't Puzzelstuk besloten zich aan te sluiten bij een overkoepelende organisatie, aldus Directeur Annelies Langevoort. 
 
"Er waren een aantal gegadigde fusiepartners. Aansluiten bij de openbare stichting Op Kop was niet handig, omdat zij dan meer dan 45 procent van de scholen zou hebben, dat mag niet. De katholieke grondslag van Catent was voor ons geen issue, het gaat enkel om een bestuursfusie. Wij blijven op onze eigen manier werken, met onze eigen methodes", verzekert Langevoort.
 
© Nationale Onderwijsgids