Logo_nederlandse_associatie_voor_examinering

De Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens heet vanaf 26 mei 2014 de Nederlandse Associatie voor Examinering. Aanleiding voor de naamswijziging is de succesvolle introductie van Examendiensten 5 jaar geleden. De nieuwe naam past beter bij de huidige bedrijfsactiviteiten: Praktijkexamens én Examendiensten. Met de slogan Leverancier van vertrouwen wil de Associatie benadrukken dat haar diensten bijdragen aan het vertrouwen in de leeropbrengsten en de waarde van diploma’s.

De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland.
‘Al meer dan 70 jaar staat de Associatie garant voor waardevolle & waardevaste diploma’s: onze examens worden onafhankelijk van opleiders ontwikkeld en afgenomen’, aldus Natasja Kroon, directeur van de Associatie. ‘Naast Associatie Praktijkexamens bieden wij al enige tijd Associatie Examendiensten. Met deze Examendiensten kunnen opleiders, brancheorganisaties en werkgevers hun eigen examinering naar een hoger plan tillen. Onze nieuwe naam ‘Nederlandse Associatie voor Examinering’ weerspiegelt onze huidige identiteit en past bij zowel Praktijkexamens als Examendiensten.’

Associatie Examendiensten
De Examendiensten zijn het resultaat van jarenlange ervaring in examinering. Zo kan de Associatie de gehele examinering uit handen nemen van een opleidingsinstituut, onderwijsinstelling of brancheorganisatie. Daarnaast is de Associatie ook inzetbaar op onderdelen van het examenproces zoals examenontwikkeling en examenuitvoering. Bij partijen die de examinering in eigen hand willen houden, kan de Associatie bijdragen aan deskundigheidsbevordering door advies, trainingen en cursussen.

Associatie Praktijkexamens
De Associatie blijft ook haar Praktijkexamens ontwikkelen. De arbeidsmarkt verandert snel en de Praktijkexamens blijven daarop aangesloten. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe diplomalijn Ondernemerschap. Het aantal zzp’ers in Nederland blijft groeien en met deze diplomalijn is de kleine zelfstandige voorbereid op het starten van een eigen bedrijf.

Leverancier van Vertrouwen
De visie van de Associatie op het belang van kwalitatief hoogwaardige en onafhankelijke examinering is helder. ‘Onze dienstverlening voeren we vanuit de kernwaarden Deskundig, Klantgericht, Transparant en Onafhankelijk. Daarnaast is vertrouwen in de waarde van een diploma van essentieel belang. Niet alleen voor studenten en opleiders maar ook voor werkgevers. De waarde van een diploma wordt bepaald door de kwaliteit van de opleiding én de examinering.
Met onze Associatiediploma’s en Associatie Examendiensten zijn wij leverancier van vertrouwen’, aldus Natasja Kroon.

Coöperatie Nederlandse Associatie voor Examinering u.a.
De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland. Jaarlijks wordt de ontwikkeling, afname en correctie verzorgd van ruim 50.000 examens. De Associatie geeft haar eigen Associatiediploma’s uit op het gebied van Financieel-administratief, Personeel & Organisatie, Loonadministratie, Management, Ondernemerschap, Juridisch, Secretarieel & Talen. Daarnaast levert de Associatie examendiensten in de vorm van advies, training en uitvoering. Als Partner in Examinering ondersteunt de Associatie onderwijsinstellingen, brancheorganisaties, overheid en werkgevers. Voor meer informatie: www.associatie.nl

© Nationale Onderwijsgids