Normal_leerling_docent_leerkracht

Woensdag 28 mei zullen de vakbonden en de werkgevers in het primair onderwijs weer met elkaar om tafel gaan om nieuwe arbeidsvoorwaarden te bespreken. Om de onderhandelingen over de nieuwe cao te bespoedigen hebben de partijen gezamenlijk een externe voorzitter voor het overleg gezocht. Dat meldt de PO Raad.

Peter Gortzak zal als bemiddelaar optreden tijdens de cao-besprekinge. Hij is nu nog hoof Beleid bij pensioenuitvoerder APG. Tot een jaar geleden was hij secretaris bij vakbond FNV. De PO Raad laat weten “verheugd” te zijn dat Gorzak bereid is deze klus te klaren en hoopt dat hij kan helpen om de “nodige noten te kraken”.

Het overleg over een nieuwe cao lag de afgelopen weken stil nadat de bonden zich niet konden vinden in het eindvoorstel van de PO Raad. De Algemene Onderwijsbond (AOb) hoopt dat de bemiddeling van Gortzak de onderhandelingen vlot zal trekken. “Het is de bedoeling dat de nieuwe voorzitter verbinding gaat leggen tussen de belangen van de werknemers en werkgevers”, zegt bestuurster Liesbeth Verheggen van de AOb. “Ik hoop dat we er samen met de PO Raad voor eind juni uit kunnen komen.”

© Nationale Onderwijsgids