Kinderen getekend
De PO-raad gaat regionale bijeenkomsten organiseren om intern begeleiders, schooldirecteuren en coördinatoren van samenwerkingsverband te informeren over het OPP binnen passend onderwijs. Basisscholen moeten een ontwikkelingsperspectief (OPP) opstellen voor de start van het passend onderwijs. Leerlingen die extra ondersteuning vanuit het samenwerkingsverband ontvangen krijgen een OPP.  Dit meldt de PO-raad. 
 
Tijdens de bijeenkomst zal het eerste deel een plenaire vergadering zijn waarbij de kern van het OPP belicht wordt. De relatie tussen de afspraken over de basisondersteuning en extra ondersteuning binnen het samenwerkingsverband komen aan bod. Ook het opstellen van een OPP komt ter sprake. 
 
De tweede helft van de bijeenkomst vindt plaats in twee groepen. Directeuren en coördinatoren van samenwerkingsverbanden krijgen dan informatie over bestuurlijke en beleidsmatige vragen. Ook krijgen zij nog algemene informatie over de invoering van het passend onderwijs. Ondertussen krijgen interne begeleiders en directeuren van basisscholen lezingen over praktische vragen en aandachtspunten rond de invoering van het OPP op school. Ook de relatie tussen onderwijskundige principes zoals handelsgericht werken zullen worden bediscussieerd. 
 
De bijeenkomsten vinden plaats op:
  • District Noord Oost op donderdag 19 juni 2014 van 9.00 – 12.00 uur
  • District Midden West op dinsdag 24 juni 2014 van 9.00 – 12.00 uur
  • District Midden Zuid op dinsdag 1 juli 2014 van 9.00 – 12.00 uur
  • District Zuid op dinsdag 1 juli 2014 van 14.00 – 17.00 uur
  • District Noord West op woensdag 2 juli 2014 van 09.00-12.00 uur
© Nationale Onderwijsgids