Basisschool waar elf juffen tegelijk vertrokken heeft vacatures al ingevuld

De kinderen op basisschool Passe Partout hebben volgend schooljaar zeer waarschijnlijk allemaal weer een juf of meester. Elf juffen kondigden onlangs hun vertrek aan bij de school uit Zoetermeer. Daar maakten ouders zich grote zorgen over, maar er is veel gereageerd op de openstaande vacatures. Dat meldt het AD.

De interim-directeur stuurde begin deze maand een brief naar de ouders waarin hij het vertrek van de juffen aankondigde, zorgde voor veel onrust. De juffen gingen om verschillende redenen weg. Ze konden bijvoorbeeld ergens anders een fulltimebaan krijgen.

Bijeenkomsten voor ouders

De school heeft in de afgelopen weken verschillende bijeenkomsten voor ouders georganiseerd. Op het schoolplein zijn veel ouders positief gestemd over de inspanningen die de schoolleiding verricht.

Nieuwe gezichten in het nieuwe schooljaar 

Interim-bestuurder Lisette van Houwelingen van de stichting Montessori-onderwijs Zuid-Holland geeft aan dat in het nieuwe schooljaar het team is uitgebreid met een aantal nieuwe gezichten. De school voert op dit moment nog gesprekken met kandidaten voor de laatste twee openstaande vacatures. De nieuwe leerkrachten zullen eerder op school te zien zijn om de overdracht van de leerlingen naar de volgende klas in goede banen te laten verlopen.

“Het is voor de MR en voor de ouders niet fijn om te horen dat er elf leerkrachten vertrekken”, zegt lerares Cindy Peters-Gonesh. Zij is ook voorzitter van de medezeggenschapsraad (MR). De directeur en het bestuur hebben aan de MR verteld dat er hard wordt gewerkt om nieuwe leraren te werven. Dit lukt ook, aldus Peters-Gonesh. ‘Deze leerkrachten krijgen een intensieve begeleiding en coaching. Het nieuwe schooljaar ziet er positief uit wat de MR betreft.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk